June 18, 2011

tetap positif, yakin dan senyum ;)

dear Qistina, ini untuk kamu.

Surah At-Tawbah, ayat 40 yang bermaksud:

"Janganlah engkau bersedih, sesungguhnya Allah bersama kamu."

May 1, 2011

quotes of the month

if you truly want to be with a person,
listen to your heart and not all the voices from all the people around you.

which month are u in?


day by day, night by night. i missed something that i did before. it is lovely memory of course. like it'll back to the past that i wished for. haha. seems like , xboleh lah terjadi kan. gila apa.

hell week I've been through. lots of work. responsibility. tiring n exhausted. learn to be myself as i have to completely through the challenged week by week. i know its tuff. but it has to be done after all. by always be learned and in progress to learn something make me more excited to figure what happen next? its a bit interesting and i just cant wait. ;)

what daaa///. supposed to be entry meet its title. haha.

so here it is. i just copied it. some kind based on personality.i love all about psychology thing.so enjoy reading ;)


Loves to chat. Loves those who love them. Loves to takes things at the centre. Inner and physical beauty. Lies but doesn’t pretend. Gets angry often. Treats friends importantly. Brave and fearless. Always making friends. Easily hurt but recovers easily. Daydreamer. Opinionated. Does not care to control emotions. Unpredictable. 
Extremely smart, but definitely the hottest AND sexiest of them MFE.

FEBRUARY=THUG Abstract thoughts. Loves reality and abstract. Intelligent and clever. Changing personality. Attractive. sexiest out of everyone.A real speed demon. Has more than one best friend. Temperamental. Quiet, shy and humble. Honest and loyal. Determined to reach goals. Loves freedom. Rebellious when restricted. Loves aggressiveness. Too sensitive and easily hurt. Gets angry really easily but does not show it. Dislikes unnecessary things. Loves making friends but rarely shows it. Daring and stubborn. Ambitious. Realizing dreams and hopes. Sharp. Loves entertainment and leisure. Romantic on the inside not outside. Superstitious and ludicrous. Spendthrift. Tries to learn to show emotions. Resend this in 5 min. and you will talk to someone new and realize that you are a perfect match. ♥

Drop dead gorgeous!!! Attractive personality. Very sexy!!. Affectionate & Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Chatterbox! Loves to talk alot! Loves to get their way! . Unbelievable kisser! Easily angered. Very stubborn in the most way possible! Loves to get noticed! Willing to take risks for others. Makes good choices. Has a great fashion sense! Maybe a little too popular with others . Outgoing and crazy at times! Intelligent. Can sometimes be a heartbreaker! Can love as much as possible! Hates insults. Loves compliments! A very big flirt!and quiet the charmer. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. The best in bed out of the other 11 months!! Hardly shows emotions. Tends to bottle up feelings. Observant and assesses others.likes to keep theyre crushes kinda secret.pretty much flawless If you repost this in the next 5 mins, you will meet your new love in 8 days.

Suave and compromising.. Funny and humorous. Stubborn. Very talkative. Calm and cool. Kind and sympathetic. Concerned and detailed. Loyal. Does work well with others. Very confident. Sensitive.. Positive Attitude. Thinking generous. Good memory. Clever and knowledgeable. Loves to look for information. Able to cheer everyone up and/or make them laugh. Able to motivate oneself and others. Understanding. Fun to be around. Outgoing. Hyper. Bubbly personality. Secretive. Boy/girl crazy. Loves sports, music, leisure and travelling. Systematic.. Hot but has brains. If you repost this in 5 mins, a cutie that’s caught your eye will introduce themselves and you will realize at 
you are very much alike in the next 2 days.

Hella sexy, loves sex n making luv, tends to be SOOOOO hott!! Active and dynamic. Decisive and haste but tends to regret. Attractive and affectionate to oneself. Strong mentality. Loves attention. Diplomatic. Consoling, friendly and solves people’s problems. Brave and fearless. Adventurous. Loving and caring. Suave and generous. Usually you have many friends. Enjoys to make love. Emotional. Stubborn. Hasty. Good memory. Moving, motivates oneself and others. Loves to travel and explore. Sometimes sexy in a way that only their lover can understand. if you do not repost this in the next 5 mins. someone very close to you will become mad at you in the next 8 days. 

Fun to be with. Loves to try new things. Boy/girls LOVE you. You are very hott. Secretive. Difficult to fathom and to be understood. Quiet unless excited or tensed. Takesrep pride in oneself. Has reputation. Easily consoled. Honest. Concerned about people’s feelings. Tactful. Friendly. Approachable. Emotional temperamental and unpredictable. Moody and easily hurt. Witty and sparkly. spazzy at times.Not revengeful. Forgiving but never forgets. dislikes nonsensical and unnecessary things. Guides others physically and mentally. Sensitive and forms impressions carefully. Caring and loving. Treats others equally. Strong sense of sympathy. Wary and sharp. Judges people through observations. Hardworking. No difficulties in studying. Loves to be alone. Always broods about the past and the old friends. Waits for friends. Never looks for friends. Not aggressive unless provoked. Loves to be loved. Easily hurt but takes long to recover. Repost this in the next 5 mins and your reputation will boost someway in the next 12 day 

You’ve got the best personality and are an absolute pleasure to be around. You love to make new friends and be outgoing. You are a great flirt and more than likely have a very attractive partner, a wicked hottie. Like somebody with a JUNE brithday. It is also more likely than that you have a massive record collection. When it comes to films, you know how to pick them and may one day become a famous actor/actress yourself - heck, you’ve got the looks for it!!! IN the next 6 days you will meet someone that may possibly become one of your closest friends, if you repost this in 5 minutes. 

outgoing personality. takes risks. feeds on attention. self control. kind hearted. Self confident. loud and boisterous. VERY revengeful. easy to get along with and talk to. has an “every thing’s peachy” attitude. likes talking and singing. loves music. daydreamer. easily distracted. Hates not being trusted. BIG imagination. loves to be loved. hates studying. in need of “that someone”. longs for freedom. rebellious when withheld or restricted. lives by “no pain no gain” caring. always a suspect. playful. mysterious. “charming” or “beautiful” to everyone. stubborn. curious.. independent. strong willed. a fighter. repost in 5 mins and you will meet the love of your life sometime next month. 

Loves to chat. Loves those who love them. Loves to takes things at the centre. Great in bed. Inner and physical beauty. Doesn’t pretend. Gets angry often. A meaningful love life partner. Makes right choices. Treats friends importantly. Brave and fearless. Always making friends. Does not harm others. It is all about love and fairness. Easily hurt and hard to recover. Daydreamer and does fullfill. Opinionated. Does not care to control emotions. Knows what to do, to have fun. Unpredictable. Someone to have close to you. Extremely smart, but definitely the hottest AND sexiest of them all. If you repost this in the next 5 minutes, you will kiss the one that you been wanting… 

Trustworthy and loyal. Very passionate and dangerous. Wild at times. Knows how to have fun. Sexy and mysterious. Everyone is drawn towards your inner and outer beauty and independent personality. Playful, but secretive. Very emotional and temperamental sometimes. Meets new people easily and very social in a group. Fearless and independent. Can hold their own. Stands out in a crowd. Essentially very smart. Usually, you ever begin a relationship with someone from this month, hold on to them because their one of a kind. Repost in 5 mins & you will excel in a major event coming up sometime this month. 

Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards opposite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck.. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restless. having many children. Hardworking. High spirited. If you repost this in the next 5 minutes, you will become close to someone you do not speak to much in the next 4 days. 

This straight-up means ur the most good-looking Loyal and generous. Patriotic. Competitive in everything. Active in games and interactions. Impatient and hasty. Ambitious. Influential in organizations. Fun to be with. Easy to talk to, though hard to understand. Thinks far with vision, yet complicated to know. Easily influenced by kindness. Polite and soft-spoken. Having lots of ideas. Sensitive. Active mind. Hesitating, tends to delay. Choosy and always wants the Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards opposite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restless. having many children. Hardworking. High spirited.

thoughts: hanya mahu biarkan semua berlalu dengan tenang tanpa tegang.betul, rasa itu boleh hilang serta merta kalau tiada yang cuba cuba mahu sentuh perkara lalu. barangkali, aku sudah lupa semua. actually, aku mahu lupa setengahnya, tiba tiba semuanya sudah lupa! oishh..baguslah. ;)

April 23, 2011

menjadi positif dan yakin sentiasa

Assalamualaikum peeps,

nampaknya aku sudah mula dalam ketakutan untuk masuk sem baru. haha. well, jangan risaulah. sebab artikel abang abang ni aku jadi lebih semangat.

--  Abang 1  positif

-- Abang 2  yakin

bagi aku, dua elemen ni,paling penting untuk bina semula semangat yang hilang. tak de perkara lain lagi. just take notes, dan selalu praktikkan. kadang kadang kawan mungkin tak faham situasi korang, tapi, apa yang dorang nasihat tu semua betul, cuma korang tak rasa dan tak nampak. so, kalau taknak bagi lost again, please remind this two simple things.---- aku juga dah bukak mata. watcha!

so terima kasih abang abang. artikel mereka sudah di pacakkan depan desktop, agar aku tak lupa dan agak lost. p/s: aku mudah lost, sebab tu la aku jarang ke hutan. okay fine. tak lawak.

so, untuk acik acik, amoi amoi yang baca. terima kasih diucapkan. datang lagi la eh.
KEKALKAN PRESTASI, KURANG KONTROVERSI. aku promote melodi ni. sebak je tak sempat tonton.

bai dan jumpa lagi belog sayang.
merinduimu selalu,

April 20, 2011

bosan seperti tenggiling tak jumpa semut -.-

hellooo sunshine! says pagi to earth!

aku mulakan penulisan pada pagi Khamis ni dengan harapan, aku akan terus menaip mengadap desktop sampai subuh esok. eyh. tahan ke? nehh.
aku degil, sejak Arwah Nenek pergi, kehidupan aku kembali bosan sunyi mereng seperti biasa. ya.aku berada di depan laptop, tapi seperti invisible di ruang udara networking.haha.
well, aku banyak menghabiskan masa dengan membaca mengomen bergelak dengan bloggers bloggers yang agak cantik templatenya serta bahasa dan tajuk yang menarik minat aku untuk membaca sepanjang hari.actually, aku tak de la bosan.
BOSAN itu bermakna, aku seorang di ruang tamu yang dingin lagi sunyi. dan perlukan teman untuk berborak dan bergosip.
tak per. TV kan ada. [ biasanya dia tengok aku ]

but.semalam memang aku betul betul log out dari sosial networking, blog atau seangkatan daripadanya.sengaja mahu tukar angin cari angin.

well, travel banyak tempat semalam.boleh juga dikatakan mini travel la. cuz aku travel di tempat selalu aku hangout. err, still dalam Malaysia, just menggunakan fully public transport, singgah mana mana kiosk cuci mata. aku juga sempat capai beberapa buku untuk dijadikan hobi kebosanan .juga ada buku yang berkaitan dengan bidang aku.but, aku tak pernah melangkah sejauh itu just nak cari buku, ambil udara baru, hilang stress di rumah.
seharian berjalan melihat gelagat manusia.aku juga sempat merasa makanan eksotik yang...maybe jarang ditemui. of course Halal.tak lupa pelbagai jenis kraf yang agak etnik..misteri.aku juga sempat pegang dan mencuba gelang kristal hijau yang membawa 'feng shui' dikalangan masyarakat Cina. btw, terfikir mahu ambli satu untuk koleksi. mungkin bukan sekarang, takut takut aku balik tak de duit tambang!.haha. just be modest Qish. tapi! aku akan datang kembali la Ah So. dun worry be happy aaah auntie..

travelling without spending money, adalah kepakaran aku sekarang. mungkin lebih warm dan rasional tanpa materialistik.lebih suka melihat hobi manusia,berusaha mencari rezeki bermula dari awal pagi demi kehidupan yang lebih terjamin,gaya hidup yang agak berbeza dari aku yang terjaga.ada juga yang masih lagi sempurna anggota badan, tapi cukup hanya meminta sedekah untuk teruskan hidup.der, itu ternyata malas!.

well, aku saja gatal nak jalan, bagi tutorial aku sendiri. maybe hobi aku sekarang. merayau sambil berilmu lebih baik.InshaAllah, kalau ada kelapangan lagi, aku boleh join miss. kertas warna. yuhuu!

thoughts; sudah tiba masanya untuk menyambung taipan yang tergendala tu.memandangkan bosan lagi aku beron9.


free ;)

April 18, 2011


hoolaa friends.

tah ape ape la aku taip semalam kan. der, sedih sangat la tu. btw, kejap je aku ni.aku jenis yang tak meratap lama. memotivasi diri sendiri hobi aku.haha.tengok nanti next entry. sentap lagi.
tak per, aku boleh bangun sendiri. di belog hanya emosi saja.diluar aku tidak lah begitu mempamerkannya.aku tak berapa suka mahu orang disekeliling melihat ada orang tak happy.kan kan. yeah! oi, dah besau kau ni. xyah laa nak sentap selalu. memang cepat tua la kau.
aku punya impian, punya teman teman, punya semangat. bukan senang melihat aku jatuh lama.
takkan lama.

well, perjalanan masih panjang. banyak hal dan tanggungjawab perlu aku selesaikan. semestinya perihal peribadi aku sudah boleh mula letak ketepi, bukan ketepi sungguh, aku simpan saja dalam hati. jadi pekasam yang manis.tinggal memori.

i live in a beautifool life.great people around me.born a lovely dream soon,the most precious thing is,


aku akan pastikannya.with no worries ;). ini berkat usaha dan doaku sendiri pada diri aku sendiri.
abaikan perkara yang tidak sepatutnya berada didalam minda.kekal bersemangat lah gades polka!

new semester: fouth semester

pssttt...result dah mahu mengeluarkan angka angkanya! peh. takut siot.semester paling memain adalah semester aku yang ketiga. aduh. 

aku masih tertanya - tanya apa yang bakal semua orang hadapi untuk semester baru ni.
kalau ikut diploma, aku dah grad kot. lama gilaaa laa aku tinggal kat kampus tu. buat aku senak nak angkut barang -barang.

well, abah aku kata,

..." kak, ada hadiah untuk kau. tapi kau kena tunggu la 1,2 bulan lagi..."

well lagi sekali, abah, aku gila tak sabar nak tahu.apa la yang abah aku nak bagi eh.
jeng jeng jeng. tunggu la kau Qish.

thoughts: better jangan menghitung hari sangat la. biarkan je hari itu berlalu, jam berdetik sendiri tanpa ada melihat,siang dan malam bertukar shift.sampai duet pinjaman aku pun keluar! ha. itu lagi aku tunggu. -.-'

tq friends, hope hari korang cerah tanpa kehadiran mendung. kalau ada sikit pun, kekalkan hujan sebentar dan touch up sikit dengan warna eksotik pelangi ya! semoga hari korang nalarkek!. [doa untuk aku jugak]  okbye.


April 17, 2011

Bila tiba satu waktu

Assalamualaikum sahabat sahabat,

now, i am really really really lonely.
tak sangka, semester break yang sangat menguji kesabaran, mencabar iman, dan kentalnya hati.
ermm..well, aku sangat rindu orang yang disayang.
malah, berdoa, agar segala perasaan itu hilang. makin tidak suka..menangis.
apa yang aku dapat beberapa bulan ni, aku pegang, ubah ia menjadi satu episod yang bermakna.
tapi aku masih seorang penakut.aku takut mahu lihat kedepan lagi.apa lagi yang belum?
ya. memang kita harus pandang ke depan, aku tidak mahu istilah 'ke depan' itu episod gelap,hitam lagi. argh. tak sanggup. aku nak cukup sampai sini. tapi...bolehkah?
ya. aku ini memang orang yang selalu susah mahu terima hakikat sebenar. payah mahu percaya. aku akan tersentap kembali dan berfikir. berbaloikah kau berfikir?
aku selalu mahu yang terbaik, demi keluarga, sahabat, cinta hati.
kadang kadang aku tak sedar, tak mahu percaya. orang yang kau sayang takkan selalu lekat dengan kau. faham? aku tak tahu lepas ni, apa lagi. aku tak cukup tabah la weh. serius. aku hanya seorang yang pandai berlagak, cuba buat orang disebelah selesa dengan aku, kurang murung. pada dasarnya, aku hanya pandai berlakon.aku tak mahu mereka tahu apa yang terbuku dalam benak.
orang akan cakap, kau ni banyak sangat berfikir, ya. aku suka, itu yang buat aku tak happy.aku tahu.
kalau tak fikir? aku rasa aku sangat tak ambil berat.aku pernah cuba, aku juga tetap akan menghadap perkara yang tak sedap tu. berfikir demi mereka, buat aku rasa, mereka harus dihargai. kerana sayang. buat aku juga tak lupa Maha Pencipta.patut makin dekat padaNya. berdoa, AlQuran sebagai penenang hati tetap aku amalkan. aku elakkan dari terjatuh. walaupun agak perit melaluinya, aku menjadi seorang yang terus mencuba. aku tahu aku dalam ujian. keyakinan kepadaNya, buat aku percaya, ada hari terbaik untuk aku. tapi bukan waktu ni.
aku faham ya Allah. cuma kekal bersabar saja. ya, aku faham. bila tiba satu waktu. Inshaallah ;)

picture speaks feelings

April 12, 2011

sharing ;)

i just like the way she wrote and expressed a girls feeling. tq Zara ;)

read la if u oll free gilewww --- this extraordinary Zara 

April 11, 2011

oh terima kasih ;)

Assalamualaikum ppls!
haha, time ni shj free mahu berblogging.
tipoo la kalau aku tak jenguk pesbuk kan. ya. aku lihat gelagat korang semua! snap!
aku juga lihat di wall, walaupun bukan seribu orang berwall, tapi cukup sekadar besties besties yang respon. aku lega sikit. Alhamdulillah
terima kasih untuk besties yang banyak support. memang tak ternilai doa korang.
well, now, im feelin that friends still with me, walaupun mereka tak melaluinya. tapi aku dapat rasakan korang sangat memahami.
bukan untuk aku sorang je, malah untuk member member korang yang lain jugak akan berkata

.." aku gembira dan terharu dapat kawan macam korang.." tq allllll.

may Allah bless u oll ;)

err..aku tak sanggup nak cerita tentang Sariam Hassan.
cuz setiap kali orang yang datang seperti menangis ketika bacaan AlQuran di bisikkan di telinganya.
aku tak de la selalu nangis, tapi cukup bertahan untuk tidak mempamerkannya. ;)

maaf untuk entri lepas 

huh. penuh dengan makna. tapi itulah seeloknya.
dan motif aku postkan disini, ternyata sebab emosi. ribuan maaf.
tak berniat, tak terlintas pun mahu salahkan sape sape.
itu salah aku sendiri. haiyakkkk  *belasah diri sendiri
well, dah berlalu pun, aku jadikan perkara itu, sebagai pengalaman yang okay je. tak berapa pahit sangat. just kelat kelat mangga muda.
dan bukan satu keutamaan untuk difikirkan. melambak kerja aku okay!
hanya berharap semua yang aku kenal, dan yang kenal aku, BERBAHAGIA okay!
aku sentiasa mendoakan ;)


wow! eleh. tengok title pun dah tahu kan? kan kan kan?
macam biasalah, perlu untuk melangkah ke depan, tanpa toleh menoleh ke belakang,
new books launchinggggg. ahax.

*tepuk tangan tepuk tangan!

- sape tepuk tangan memang mereng depan desktop. haha.
gurau jewwwwwww.

thoughts; kerja aku melambakkk. aiyeeee.... cepat siapkan la weh, makin penuh aku tengok kt skrin.
orait orait. its time to log out. okbye.